T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Mevlid - i Nebi Anaokulu

Haberler

Nis

Okul öncesi eğitim kademesinde aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin desteklenmesi amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "Aylık Aile Eğitimi Bülteni"nin mart sayısı yayımlanmıştır.

Bültene linke tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Mrt

“Her an bir armağan.

Dostlarımızın dünyaya kattıkları değerin farkındayız.

Farkındalık, sevgi ve eğitimle dostluğa +1 değer katıyoruz.”

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN

Mrt

Mrt

Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri, "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için eğitimler, tatbikatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

 

 

Deprem Haftası kapsamında okulumuzda sabahçı ve öğleci sınıflarımızla  "Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirilmiştir.

 

Ock

Ock

Ock

Ock

Kas

Türkiye, yılda kişi başına 1519 metreküp kullanılabilir su miktarı ile ‘su stresi altında’ bir ülke.

Küçük değişikliklerle su tasarrufu yapmamız gelecekte yaşanacak sıkıntıların önüne geçecektir.

Kas

Bu animasyon, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı” kapsamında Eskişehir ili, Tepebaşı İlçesinde Mevlidi Nebi Anaokulu tarafından uygulanmakta olan “Do not be late! Project of Supporting Special Education in Pre-School Education/Geç Kalma! Okul Öncesi Eğitimde Özel Eğitimin Desteklenmesi Projesi” kapsamında hazırlanmıştır. Animasyon film ile özel gereksinimli bireylerin gelişiminde erken tanı ve erken müdahalenin önemine dair farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir.

Kas

Bu film, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı” kapsamında Eskişehir ili, Tepebaşı İlçesinde Mevlidi Nebi Anaokulu tarafından uygulanmakta olan “Do not be late! Project of Supporting Special Education in Pre-School Education/Geç Kalma! Okul Öncesi Eğitimde Özel Eğitimin Desteklenmesi Projesi” kapsamında hazırlanmıştır. Farkındalık filmi ile özel gereksinimli bireylerin gelişiminde erken tanı ve erken müdahalenin önemine dair farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir.

Kas

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı”uygulanmaktadır.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

 

“Do not be late! Project of Supporting Special Education in Pre-School Education/Geç Kalma! Okul Öncesi Eğitimde Özel Eğitimin Desteklenmesi” projesi, program kapsamında Tepebaşı İlçesi Mevlidi Nebi Anaokulu tarafından yürütülmektedir. 01.11.2021 tarihinde başlayan proje 31.10.2023 tarihinde tamamlanacaktır. Proje ile Eskişehir ilinde anaokullarının özel eğitim gereksinimli çocukların eğitimi konusunda kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir.

 

Projenin kapanış toplantısı Park Dedeman Eskişehir otelinde düzenlendi. İl Miili Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci’nin yaptığı açılış konuşması ardından Proje koordinatörü Elfesiya Kalay tarafından proje sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken okul öncesi dönem kaynaştırma uygulamaları konusunda konuşma yaptı. Katılımcı konuşmaları ve farkındalık filmi gösterimi ardından toplantı sona erdi.

 

Toplantıda açıklanan proje sonuçları aşağıdaki gibidir:

·         Öğretmenler ve Ebeveynler için özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçlerine ilişkin Yol Haritası yayını geliştirildi

·         Öğretmenler ve Ebeveynler için özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçlerine ilişkin Hak Rehberi yayını geliştirildi

·         Erken tanı ve erken eğitimin önemi konusunda farkındalık artırmayı amaçlayan 1 farkındalık filmi geliştirildi.

·         Öğretmenler ve ebeveynlerin etkili yöntem ve teknikler konusundaki farkındalıklarını artırmayı amaçlayan 5 eğitici animasyon film geliştirildi.

·         33 anaokuluna Kaynaştırma uygulamalarında kullanabilecekleri eğitim araç gereçleri desteği verildi.

·         Okul Öncesi Öğretmeni Eğitimleri: 7 farklı grupla uygulanan 24 saatlik eğitim programına 250 okul öncesi öğretmeni katıldı.

·         Rehber Öğretmen Eğitimleri: 1 grupla uygulanan 24 saatlik eğitim programına 16 rehber öğretmen katıldı.

·         Yönetici Eğitimleri: 2 farklı grupla uygulanan 12 saatlik eğitim programına okul öncesinde görevli 45 Yönetici katıldı.

·         Proje Eğitimi Programı: 1 grup olarak uygulanan 30 saatlik eğitim programına farklı branşlardan 25 Öğretmen/Yönetici katıldı.

·         Okul Çalışanları Eğitimleri: 4 farklı grupla uygulanan 6 saatlik eğitim programına 125 Okul Çalışanı katıldı.

·         Ebeveyn Eğitimleri: 15 farklı grupla uygulanan 9 saatlik eğitim programına 420 ebeveyn katıldı.

·         Ebeveyn Farkındalık Seminerleri:65 farklı grupla uygulanan 3 saatlik eğitim programına 800 ebeveyn katıldı.

·         Farkındalık Kampanyaları:

-          Down Sendromu temalı

-          Otizm temalı

-          ve disleksi temalı 3 farkındalık kampanyası yapıldı

·         Film Gösterimleri: Özel gereksinimli bireylere ilişkin farkındalık artırmak amacıyla anaokullarında 49 film gösterimi yapıldı.

·         Müşavirlik Hizmetleri: 33 anaokulunda 1’er gün özel eğitim öğretmeni bulundurularak ebeveynlere ve öğretmenlere yönelik müşavirlik hizmeti verildi.

·         Proje tanıtımı ve tanınırlığının artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli görünürlük malzemeleri (afiş, broşür, rool-up, kalem, çanta, defter, bloknot) hazırlandı ve ziyaretlerde, eğitimlerde ve toplantılarda kullanıldı/dağıtıldı. Sosyal medya yayınları ve kampanyaları yardımıyla projenin tanınırlığının artırılmasına yönelik çalışmalar içinde Instagram ve youtube sosyal platform hesapları açıldı ve paylaşımlar yapıldı.

Ekm

DOĞAL YAŞAM MERKEZİ GEZİMİZ

5/A Sabahçı sınıfımız 4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezine geziye gittiler.

Mrt

Okul Öncesinde Kaynaştırma ve Özel Eğitim Uygulamaları Öğretmen, idareci, okul çalışanları,veli  eğitimlerimiz başladı!   IPA II Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Arttırılması (IQSES) Hibe Programı bünyesinde uygulamakta olduğumuz Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen DO NOT BE LATE! Project of Supporting Special Education in Pre-School Education/GEÇ KALMA! Okul Öncesi Eğitimde Özel Eğitimin Desteklenmesi Projesi kapsamında “Okul Öncesinde Kaynaştırma ve Özel Eğitim Uygulamaları Öğretmen Eğitimi” isimli  eğitim faaliyetimizin katılımcılarına ve eğitim görevlilerine teşekkür ederiz.

Mrt

OKUL ÖNCESİNDE KAYNAŞTIRMA ve ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ

IPA II Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin  Kalitesinin Arttırılması (IQSES) Hibe PROGRAMI bünyesinde uygulamakta olduğumuz Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen DO NOT BE LATE! Project of Supporting Special Education İn Pre-School Education/GEÇ KALMA! Okul Öncesi Eğitimde Özel Eğitimin Desteklenmesi Projesi kapsamında ''Okul Öncesinde Kaynaştırma ve  Özel Eğitim Uygulamaları Öğretmen Eğitimi'' isimli eğitim faaliyetlerimizin ilk hafta katılımcılarına ve eğitim görevlilerine teşekkür ederiz.